Megnéztük: Z Világháború

A zombikat, legyenek azok a halálból varázslattal visszahozott, vírussal fertőzött vagy bármilyen típusúak, rengeteg képregény, könyv, film és videojáték választotta alapjaként. A téma nem rossz, de viszonylag kevés kreativitást hagy, ezek után már a szánkat sem húzzuk, hogy ha egy-két rosszabb minőségű alkotás is felüti a fejét. A kritika alanya, a Z világháború hozza a kötelezőket, zombik, katonaság, akció, fordulatok, de a "tovább" gombra kattintva megtudhatjuk hogy mi mást kapunk még ezen kötelező elemek  mellé.

World_War_Z.jpg

Hát nem sokat. De amit kapunk az vagy kifogástalan, de legalább nem rossz. A film gyorsan kezd és gyorsan végződik, ami közte van azt pedig átjárja egy már majdnem horrorfilm-szerű atmoszféra ami gondoskodik róla, hogy végig izguljunk a filmen. Az első 5 percben halljuk a különböző híreket hogy madárinfluenza tört ki, pestis tört ki, nem kell aggódni nincs semmi baj, az egész csak kitaláció és ezt így szó szerint különböző tévéadásokon keresztül tálalják, és az ember maga dönti el mire figyel és mire nem, majd a semmiből előbukkan egy kertvárosi ház ahol Gerry és családja palacsintát reggeliznek és boldogan nevetgélnek az iskolába menet amit egy zombitámadás megzavar.  A családot ezután kimentik egy hajóra ahol megtudjuk hogy Gerry egy volt ENSZ-es kivizsgáló és szükség van rá. A film ettől a ponttól kezdve Gerry utazásait követi nyomon.

A színészeken látszik hogy mindent beleadnak, bár a színészi teljesítmény nem vinné el a hátán a filmet. Az előzetesekben is látott masszív zombihordák megvannak és remekül néznek ki. Az a kis társadalomkritika amit beleraktak sokkal többnek érződik és nagyon könnyen átjön, a zene teszi a dolgát és hála mindennek a filmben tényleg vannak jelenetek amikor visszatartod a lélegzeted és mikor ez elmúlik te és a körülötted lévők egyszerre fújjátok ki a levegőt. Amibe bele lehet kötni az a vágás, ami nekem nagyon gyakran zavaró volt, de ezt embere válogatja.

Mindenek ellenére a Z Világháború egy remek film és meglátszik rajta a belefektetett munka. Nagyon gyakran látszik hogy ebből többet is ki lehetett volna hozni ha feljebb emelik a korhatárt, de a film ebben a formájában is szórakoztató. Zombirajongóknak kötelező és akik valamit nagyon szeretnének megnézni, de a Grut és a Szörny Egyetemet kinőtték azoknak valószínűleg ez az ajánlatos.

Volosinovszki Bence