Johnny Depp és a franchiseorientáció

Johnny Depp filmekben dús évek elé néz. Ha Mr. Depp filmjeiről beszélünk gondoljunk róla akár jót, akár rosszat, abban biztosak vagyunk, hogy azok a filmek Depp nélkül nem értek volna el akkora sikert. A sokoldalú színész karakterei általában színesek, bolondok, őrültek és kiváló érzékkel formálja meg az összes ilyen szerepét. Talán egyik leghíresebb arcával, Jack Sparrow kapitánnyal bizonyíthatjuk ezt ( amiért 2004-ben Oscar-ra is jelölték). A filmről sok jót nem, annál több rosszat lehet elmondani, persze a gyerekek imádják a kalózokat és a Disney célközönségének egyik kedvenc darabjáról van szó. Eddig négy film készült a szériából és mikor a negyedik rész kijött már tervezték a további folytatást, azaz az ötödik részt. A Disney 2015. júliusára tűzte ki a Dead Men Tell No Tell címet viselő újabb részt. Ám A magányos lovas című film kb. 190 millió dolláros bukása miatt a Disney megfontoltabbá vált és a 2015-ös premiert elhalasztották 2016-ra. A halasztás oka valószínűleg az, hogy nem akarták a kalózfilmet 2015-ben olyan nagy kaliberű filmekkel versenyeztetni, mint a Star Wars 7, az Avengers: Age of Ultron vagy a Batman vs. Superman. A Disney a költségvetéssel sem akar ezúttal messzire menni, mint az előző filmek alkalmával és a végső változatra a döntő szót is a Disney fogja kimondani, a producer, Jerry Bruckheimer helyett.

penelope-cruz-johnny-depp-pirates-premiere-cannes-09.jpg

Az utóbbi pár hétben tűzték ki a 2016-os évet az Alice Csodaországban 2. című film premierjének. Az előző filmről annyit érdemes elmondani, hogy Tim Burton és Johnny Depp hetedik közös filmje, az egyik legfurcsább, legszürreálisabb párosról van szó, talán a legtökéletesebb párosítás egy olyan sztorihoz, mint amilyen Alice története. Ezúttal Tim Burton rendezői szerepét átveszi James Bobin, a Muppets rendezője, így szegény Burton- Depp páros rajongók ezúttal szomorkodhatnak. A szereplőkről még sok mindent nem tudhatunk. Két biztos pontunk van: Johnny Depp - Kalapos és persze Mia Wasikowska – Alice. A történet folytatása még rejtély, azonban valószínű, hogy Lewis Carol másik Alice könyvéből készül filmváltozat. Mindenesetre a forgatókönyvet az első filmet jegyző Linda Woolverton írja, de hogy a Carol könyvekre támaszkodva teszi, vagy nélkülük, még a jövő zenéje.

Mr. Depp tehát két folytatásos filmbe is belevág a következő években, amellett, hogy teljesen új projectekben is láthatjuk majd, például a Transcendence-ben Morgan Freeman-nel, az Into the Woods című musicalben Meryl Streep oldalán és még sorolhatnánk a sok filmet, melyeknek a sikere szinte biztos. (Biztos? - a szerk.)

Péter Kamilla