Inkább Scorsese, mint Coppola...

Magánbeszélgetés

Megnéztük: Kémek hídja

Hidegháború és hurráoptimizmus

bridge-of-spies-wallpaperjpg-9b32f0_1280w.jpgSteven Spielberg a Lincoln és a Hadak útján forgatása után újra történelmi témában alkotott, ezúttal a Coen fivérek forgatókönyvéből. A Kémek hídja egy igaz történetet elevenít meg, mely az 1960-as években zajlott le, a Hidegháború alatt. Egy nagyrészt Németországban játszódó, szovjetekről (is) szóló, ám mégis ízig-vérig amerikai rege, az igazságosságról és az egyenlőségről. Nem csalódtunk Spielbergben. 

Tovább olvasom

Megnéztük: A tengernél

by-the-sea-movie-images-04734.jpgAhogyan Brad és Angelina végigautókázik a máltai üdülőparadicsomhoz vezető szerpentinen, már az első percben megteremti a hangulatot a Tengernél című film számára. Egy párkapcsolat hanyatlik, egy másik virágzik, a tenger mellett keresztúthoz érkezik a múlt, a jelen és a jövő. Angelina Jolie harmadik rendezése egy rendkívül megosztó párkapcsolati dráma. 

Tovább olvasom

Oscar 2015: Amerika még mindig az esélyegyenlőség hazája

avagy a 87. Oscar-gála összefoglalója

common_legend_performance.jpgTegnap került sor az Amerikai Filmakadémia nyolcvanhetedik díjátadójára, a filmes karácsonyra, a "legrangosabb" honoráriumok kiosztására. Nem volt film mely igazán nagyot tarolt volna a helyenként érzelmekkel túlfűtött ceremónián, melynek lebonyolításában idén az Így jártam anyátokkal című sorozatból ismert Neil Patrick Harris segédkezett. A kellemes hangulatú est fő témája ezúttal az esélyegyenlőség volt, tehát nem voltunk híján mellveregetésnek, Amerikai újra a lehetőségek hazája, ahol megtalálja a helyét mind a feminista, mind a mexikói immigráns. 

Tovább olvasom

Kult: Mike Nicholsra emlékezve

83 éves korában elhunyt Mike Nichols. Egy kiváló rendezőt vesztett a filmszakma, aki számos remekművel írta be magát a filmtörténelembe. Az utóbbi években már keveset tűnt fel híradásokban, nem is rendezett. Én azt tapasztalom, hogy nem látták annyian alkotásait, mint kéne. Vagy ha éppen látták, azt sem tudják ki az a rendező, és miket kellene még nézni tőle. Számomra ezért is releváns Nichols. Én úgy látom soha nem volt igazából felkapott rendező, kivéve talán a 60-as éveket. Nem láttam az összes filmjét - de szerintem a legjobbjait igen - éppen ezért nem listát fogok írni, hanem kiemelik közülük hármat. Megpróbálok rávilágítani különböző műfajokra, amelyeket kiválóan vitt vászonra.

6a00d8341c630a53ef013483a371db970c.jpg

Tovább olvasom
süti beállítások módosítása